Givry 1er Cru Clos Jus
Le Pinot Noir, emblematiskt druvsort för de stora röda vinerna från Bourgogne.
KLIMAT
Beläget i kommunen Dracy-le-Fort, är klimatet "Clos Jus", klassat som Premier Cru, en 6 hektar och 55 ares stor tomt omgiven av murar. Våra vinrankor hämtar sin intensitet och djup från en röd ler-kalkjord, med mycket kalkrika och steniga underlag, vilket kännetecknar vår Givry 1er Cru "Clos Jus".
Vinifiering och lagring
Skörd av druvorna vid perfekt mognad. Selektiv sortering av de bästa klasarna genom en fotometrisk analys vid mottagandet av skörden. Jäsning under 15 dagar. Pneumatisk pressning för att bevara kvaliteten på juicen. Malolaktisk jäsning i fat. Lagring i fat (nya fat och fat som är 5 år gamla) under 12 månader. Buteljering vid optimal tidpunkt och vila av vinet innan försäljning.
SMAKNOTER
Detta vin med en körsbärsröd färg avslöjar en komplex doft.
Serveringstemperatur: 16 - 18°C